Szolgálati baleset a Margitszigeten

A főváros kiemelt területén, a Margitszigeten 2013-tól fokozott jelenlétet biztosít a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

2014-ben, a futókör rekonstrukciójának kezdetétől, majd a térfigyelő kamerák kiépítése idején 1 db. környezetbarát elektromos kisautót állítottunk rendszerbe, amellyel egy lakosság közeli szolgálat-ellátási formát alakítottunk ki.

A 2015 nyarán végzett közvélemény kutatásunk is bizonyította, hogy a lakosság pozitívan értékelte a Margitszigeten történő szerepvállalásunkat. A megkérdezettek jelentős többsége elismerte, hogy a Margitsziget közrendjének, köztisztaságának megteremtésében, fenntartásában a FÖRI kiemelkedő szerepet tölt be.

2016. augusztus 30-án kora délután egyik munkatársunk az elektromos kisautóval a futókör mentén teljesített járőrszolgálati feladatokat, amikor egy vele szemben haladó piros Opel típusú személygépjármű - a szolgálati járművet vezető felügyelőnk megítélése szerint - úgy közeledett felé, amelyből frontális ütközés veszélye látszott kialakulni. Ennek elkerülése érdekében munkatársunk félrerántotta a kormányt. Az út menti járdaszegély a vészmanőver során megdobta a járművet, melyből a járművezető kizuhant, az elektromos kisautó pedig  több méteren keresztül gurult, majd a Dunába esett.

Kollégánk a balesetben könnyebb sérüléseket szerzett, ezért őt az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező mentőegysége a Honvéd Kórházba szállította.

Az elektromos autóval szemben közlekedő gépjármű vezetője nem állt meg segítséget nyújtani, amellyel kapcsolatban rendőrségi vizsgálatot is kezdeményeztünk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának járőrei által végzett baleseti helyszínelést követően, az elektromos autót a műszaki mentés során a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata rögzítette, majd egy tűzoltó jármű segítségével partra vontatta.

2016. augusztus 31.

                                                           Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Sajtószolgálata